Troll

 

 

 Lidköpingsresan

Jag och en vän skulle åka till Lidköping tillsammans dels för att hälsa på en annan vän och så för att gå på en föreläsning. Min vän tillhör dem som kan kommunicera med naturväsen, han ser dem mycket bättre än vad jag gör, dessutom så är det han som har lärt mig hur jag ska få kontakt med dem.

När vi åkte iväg hemifrån mig så sa han att det hade hoppat på ett troll någon mil innan han kom hem till mig. Trollet var cirka en meter högt och var runt 140 år. Han ville följa med till Lidköping för att studera människornas värld och även lyssna på föredraget.

Ganska länge så stod trollet mellan oss och tittade ut, sedan så sa jag till honom att om han ville så fick han gärna sitta i mitt knä, för då skulle han ändå kunna se hur vi åkte och vad som hände. Så han satt i mitt knä resten av resan. Nejdå, särdeles mycket tyngd kan du inte känna, eftersom troll tillhör en annan dimension än vad vi gör.

Väl framme så blev både vi och trollet väl mottagna. När vi satt o fikade i soffan så berättade vi att det var ett troll med oss, och de som var där blev glada. Trollet blev ombett av en väninna till oss att sitta i hennes knä, och för första gången i hennes liv så kunde hon känna in ett troll. Hon kunde känna hans konturer och hon kunde känna hur han trummade med sina fingrar mot hennes hand. Men så tillhör hon också de personer som är lite extra känsliga för sådana här kontakter.

Föredraget var intressant det handlade om änglar. Under första delen av föredraget så satt trollet i mitt knä och lyssnade. Jag kände tydligt hur han kom upp i mitt knä, och värmen ifrån honom när han skickade kärlek till alla.

Nästa dag när vi skulle åka hem, så bad jag min vän att känna efter så att trollet var med oss, det var han + tre andra troll som ville följa med oss! Jodå alla följde med oss hem, det hoppade dessutom på två till cirka två mil hemifrån mig som åkte med den sista biten.

En oförglömlig resa.

UPP