Bobbys Dagbok:
Sida
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, drag,
Sallys dagbok

Bilder o berättelser finns även under "min hembygd" speciellt på Gruvleden.

Sally o Bobby berättar om...


 

Egentligen så hade jag inte tänkt att Bobby skulle flytta hem till mig, för jag hade ju en flock men fyra tikar, och det kändes rätt bra i det stora hela, MEN jag har alltid levt med en eller flera colliepojkar, så en colliepojke var vad som fattades mig trots fyra collietikar!

En colliehane var det som jag i mina första 22 år här i livet hade drömt om och önskat mig. Från början, sedan jag var 10 år ungefär, så var det en svart (trefärgad) colliepojke som hette Bobby som jag ville ha.
Den första colliepojken som flyttade hem till mig var Shocky (då var jag alltså 22 år), en blå colliepojke, sedan så har det rullat på.
När Skrutten, min svarta pojke, helt plötsligt och oväntat gick över till regnbågslandet så var vi alla, mina collieflickor och jag, för första gången utan en hane i flocken.
Det kändes konstigt för oss allihop, jag och mina fyra collieflickor har verkligen saknat honom.

Så när Pia skickade bilder på sina kullar, med en SVART COLLIEPOJKE på ett av dem, så blev jag alldeles förälskad i honom. Hans underbara teckning (kan det ändå vara Lassie-teckningen som jag har fallit för?), och vackra svarta färg.
När han fortfarande inte var tingad när han var 8 veckor så kunde jag ju inte låta bli... så den 28 maj så åkte jag och Sally och hämtade hem Bobby.

Men eftersom det här är Bobbys sida så låter jag honom berätta om sina intryck och vad han tycker om sin nya flock, så nu lämnar jag över tangentbordet åt Bobby...
//Bettan


28/5 2004
Vad jag minns från mitt första möte med min nya matte var att hon verkade rätt trevlig, hon tog ut oss alla valpar ur vår "inhägnad" och vi fick springa ut i trädgården, ska man ställa in sig hos oss så gjorde hon rätt, ge oss friheten!!!

Vi satt en stund och bara myste ute i trädgården, hon har ett skönt knä att ligga i min nya matte.

MEN sedan så satte hon in mig i bilen tillsammans med Sally, det var inte såååå kul. Sally ville inte vara hos mig så hon satt framme hos matte och bara kollade in mig lite då och då.
När jag hade talat om att jag inte hade lust att åka tillsammans med dem i 20 minuter, utan att de brydde sig om det, så la jag mig och så sov jag resten av vägen. Det tog nästan 3 timmar att åka. Matte sa att hon inte skulle åka så fort för min skull, men det tycker jag nog att hon gjorde ändå.
Mitt i natten så kom vi hem till mitt nya hem, där fanns det 3 tanter till!!!
Jag fick hälsa på dem en och en, och de var väl rätt okej, men ingen var ju som min mamma Baby - jag längtade väldigt mycket efter henne just då.


Så gick vi in då, och jag inspekterade hur mitt nya hem ser ut, och det verkade ju finnas mycket som jag ska undersöka när jag får tid.
Vi åt, och så somnade vi, jag fick ligga hos matte i hennes säng, så då kändes det så bra att somna.
//Bobby


29/5 2004
En dag för att lära känna grannarna och trädgården.


Det första vi gjorde när vi vaknade var att matte bar ut mig, alla tanterna följde också med ut. Där ute på grusgången så mötte jag Malin, hon är ett människobarn och bor granne med oss, hon är 7 år vilket är en perfekt ålder visade det sig.
Malin var verkligen trevlig, henne tycker jag om. Det händer saker runt Malin.
Jag träffade även Malins mamma och hon var också snäll. Henne tycker jag om.
De följande timmarna så var vi ute och bara hade det skönt, jag kollade in lite vilka blommor som gick att äta, och var jag kunde ta mig fram, var bästa ställen för att sova lite finns.

Sedan så åkte jag bilen igen. Det är inget roligt att åka bil.
Vi åkte inte så länge som förra gången. Vi stannade två gånger, varje gång så kom matte och packade in kassar som luktade mat. Sedan så åkte vi till mattes mamma som var snäll. Henne tycker jag om.


Sedan så åkte vi bil igen, usch, men då åkte vi hem och åt mat, sedan så sov vi länge. Vi vaknade inte förens det var kväll igen och då gick vi ut på min första skogspromenad, den var kul, vad det finns mycket i skogen att titta på!
//Bobby
30/35 2004
Vi vaknade tidigt och gick ut en liten sväng, sedan så somnade vi om igen. Jag låg i mattes säng och sov hos henne, det var så skönt bland alla kuddarna.


När vi vaknade lite senare så tog vi en lite längre promenad till en å, där gick tanterna ut i vattnet och drack vatten, men jag tyckte att det såg lite läskigt ut så jag stannade och tittade på. Jag ska nog fundera lite på om jag har lust att göra som de, det såg liksom lite för blött ut...
Men vägen dit var rolig, det var högt gräs och mycket att lukta på, det kändes kul att springa på den stigen.

När matte hade ätit sin mat så fick vi alla något som matte kallade för pannkaka. Det gick inte att äta, det gick inte ens att tugga - konstig mat.
Men när jag tittade på tanterna så tuggade de inte pannkakan, de svalde den hel!


Vi gick en låååång kvällsrunda, oj vad trött jag blev, så nu har jag ätit och ska sova, jag kan knappt hålla mig vaken längre................. zzzzzz.......
//Bobby


31/5 2004
Jag vaknade tidigt och väckte matte. Hon gick upp och vi gick ut, precis som jag ville. Jag var ju så kissnödig så jag var tvungen att gå ut snabbt. När vi kom in igen så gick vi och lade oss och sov några timmar till, skönt.

När vi skulle äta frukost kom Malin och hälsade på oss, så hon åt lite, lite med oss. Hon såg rolig ut Malin, hon hade kläder på sig från riddartiden, berättade hon. Hon och hennes mamma hade dagen innan varit på riddarspel i Ekenäs, så då hade hon köpt lite.
Tant Moddan hon gillade inte det som Malin hade på sig, hon vågade inte ens gå i närheten av Malin utan hon bara skällde, hon verkar känslig så tant Moddan, hon skäller på det mesta som ser annorlunda ut.
Vi gick ut i trädgården där matte rensade ogräs. Jag och tant Sally försökt hjälpa henne, men hon ville inte ha någon hjälp av oss, konstigt, hon sa att jag blev en skithund av att hjälpa till?

Hon rensade länge, till slut blev jag så trött så jag gick in och lade mig i sovrummet, det är skönast att sova där. Sedan kom alla in och vi sov hela eftermiddagen nästan, vi var så trötta.

Jag tog en paus i skrivandet för matte skulle åka och handla, så då satte hon mig i köket, ensam med en grind för dörren, tanterna fick vara utanför.
Det är jag ju van vid från Pia, men då brukade ju mina syskon vara med. Det var inga problem nu heller, jag la mig och sov då går tiden fort. Matte var inte borta särskilt länge heller hon hade bara varit iväg och köpt glass.

Sedan gick vi långt, vi följde ån till dess den blev en sjö, det var en spännande väg, mycket stenar, hålor och ris att undersöka...
Men det allra bästa var när vi kom fram till sjön. Ja först så gick jag till kanten och drack lite vatten jag med, tanterna de gick i till magen nästan innan de drack vatten, men det tänker inte jag göra, en av mina tassar blev blöta och det tyckte jag inte om så jag tänker inte gå ut i något vatten inte.
Men det roliga det var att både Sally och Moddan lekte med mig. Jag hjälpte Sally att jaga Moddan, och så fick jag jaga Sally. När Moddan och Sally bråkade på skoj så hjälpte jag Sally att busa med Moddan som låg på rygg, det var så kul, det var som när jag och mina syskon brukade busa, bara så mycket mer spännande nu.


När vi kom hem var vi så trötta. Matte fixade te till sig själv och Birgitta, hon som är mamma till Malin, sedan så satt de och pratade länge vid trädgårdsbordet. Då låg jag och funderade, fast de trodde nog att jag sov, men det gjorde jag inte. Jag tänkte på det som hade hänt mig sedan jag flyttade från Pia, och vad jag tycker om mitt nya liv, så här tycker jag:

 • Matte är bra, hon tycker om mig och är rolig, och så kliar hon mig så bra. Så har hon ett skönt knä att ligga i, en skön säng också, hon är glad när jag kommer när hon ropar på mig, och så får jag mat av henne, så tar vi roliga promenader.

 • Malin och Birgitta är bra, de är snälla, roligast är Malin, det händer alltid spännande saker omkring henne.

 • Sally hon är ledaren bland hundarna här, hon vaktar bra, hon leker roligt och det är spännande att vara med henne. Jag känner mig så trygg i närheten av henne, jag tänker bli som Sally när jag blir stor. Jag har redan börjat göra som hon, jag har tänkt att jag ska lära mig allt hon gör.

 • Moddan hon är väl ganska okej, men hon skäller på allt. Hon tycker inte Malin är spännande utan hon tycker att Malin kommer med konstiga saker (som hon måste skälla på). Spännande saker är Malins cykel, Malins olika kläder, speciellt Malins olika hattar och mössor, så har Malin olika paraplyer och parasoller som hon spänner upp på gräsmattan, de är roliga att undersöka speciellt om de blåser omkull. Men det tycker inte Moddan hon bara skäller, så tänker inte jag bli, jag tänker undersöka vad det är, det är mer spännande så.

 • Greta är snäll men hon gör inte så mycket, hon leker inte med mig men hon är ändå snäll, hon är trygg att vara hos.

 • Ritza, henne ska man passa sig för, det lärde jag mig rätt så fort efter att ha flyttat hit. Föresten så nöp hon mig när vi var på promenad en kväll, utan att jag hade gjort något, jag gick bara förbi, det tycker jag var taskigt gjort. Så brukar hon morra när hon äter, men det gör hon ju åt alla som kommer i närheten så det är ju inte bara jag.
  Henne tänker jag hålla koll på så att hon inte nyper mig en gång till.

  Nu är det dags att sova, det har varit en lång dag...
  //Bobby.

UPP