/ Bettans Sidor / Det handlar om mig Bettan /Moder Jord

Jag har blivit uppmanad att skriva om att hjälpa naturen och hur vi ska kunna göra det. Så här har jag skrivit ner några av mina funderingar över hur vi kan hjälpa Moder Jord. Kanske kommer vi på nya metoder i en snar framtid men det här är vad jag funderar över just nu.


Det jag tycker är det svåra är att veta vad JAG kan göra.

Vem känner sig inte liten och maktlös när vi tänker på miljöförstöringen och vad just jag kan hjälpa till med och göra åt den?

En del vill att vi ska skicka healing och olika energier till Moder Jord och dess invånare, alltså växter, däggdjur, fåglar, fiskar, människor, naturväsen och allt som existerar här så att det kan fortsätta att få vara en underbar plats att leva och finnas till på. Men tillfogar de för det mesta du måste skicka rätt sorts healingenergi så att den inte skadar något eller någon... så kolla alltid med dina guider eller något naturväsen att det är rätt sort du skickar... Ja hur vet jag det då om jag inte har den kollen eller den uppkopplingen eller kompisar att skicka tillsammans med som har den förmågan att de kan kolla så att jag skickar rätt?

Men en sak har jag kommit fram till! Helt ofarligt men väldigt bra och alla mår bra av det! Och det är att du helt enkelt bara tycker om. Om du går en skogspromenad så tycker du helt enkelt om det du ser omkring dig, vilket innebär att du skickar ut kärlek till det som finns runt om dig just då. Du kanske är mitt bland alla träd, vid ett berg, vid en sjö, en bäck eller sitter och plockar blåbär, sitter du och mår bra så skickar du ut må bra energi - vilket är det bästa du kan skicka ut - för må bra innebär kärlek och lätta tankar.
Ja nu bor jag på landet så det var den  miljön jag beskrev förstås. Men du kanske bor i en stad och trivs bäst där, så då går du alltså istället omkring och tycker om det du ser i din stad naturligtvis - för där behövs det också tycka om energi. Städer tillhör också Moder Jord och i städer finns en hel del naturväsen - det är inget som bara finns på landet eller endast ute i skogen.

Jag tror inte att en enda människa kan förändra allt åt alla.
Men jag tror att var och en av oss är viktig och ska finnas här just nu. Jag och du har en viktig roll här, just den energin som jag består av och den som du består av, just den vibration som jag består av och den du består av är den som behövs här på Moder Jord just nu. Annars skulle vi inte vara här just nu.


När Imagine av John Lennon spelas.

Vattenkristaller

Jag har läst en artikel som handlar om Masaru Emoto, en japansk forskare, och vad han har kommit fram till när det gäller vattenkristaller och hur vi människor kan påverka vatten och hur vatten kan påverka oss. Det handlar om tankens kraft. Här följer lite utdrag från en artikel i tidningen Hälsa det är nr:1/2007.

Större delen av vår jord - och vi själva - består av vatten. Forskaren Masaru Emoto anser att vatten även är vägen till bättre hälsa och inre visdom.
Vi människor består av cirka 70 % vatten. Så mycket vatten omkring oss och inom oss, och ändå vet vi så lite om det. Masaru har efter mer än 10 års forskning visat upp bilder på en frusen vattenkristall, vilket har gjort att allt fler människor har tagit till sig hans forskningsresultat.

Hado, eller vågfluktationer, är den subtila energi, eller vibration, som finns på atomnivå i allt. Den kan vara positiv eller negativ, och den kan skapa resonans - alltså förstärkas - med en motsvarande positiv eller negativ energi. Hado finns i exempelvis vatten som består av atomer, men också i ord och tankar. Masaru Emoto menar att man just därför kan ladda vatten med olika typer av hado, positiv eller negativ. Vattnet förändrar sina egenskaper beroende på vilken information det tar in.

Masaru frös vatten och och studerade sedan vattenkristallerna, och tog även foton av dem. Bilderna visar att man kan påverka formen på kristallerna med ord och tankar. Vatten som exponeras för vackra och positiva ord och tankar bildar vackra, fulländade kristaller. Men om man uttalar negativa och destruktiva ord bildas i stället deformerade och ibland groteska kristaller.

Masaru förklarar så här:
- "Min teori är att energi skapas genom vibrationer. Energi är vibrationer, för allting består av atomer och atomer vibrerar i kärnan. I organisk massa kan vi kalla vibrationerna för liv. Ditt hjärta vibrerar, till exempel. När det slutar vibrera förklaras du död. Slutsatsen blev att vattenkristaller innehåller information i form av vibrationer".

Masaru spelade olika musik för vattnet, frös det, och tittade på hur kristallerna såg ut. Han skrev olika ord och satte det runt vattnet, frös det, och tittade på hur vattnet såg ut.
Kärlek och tacksamhet är de ord som skapar de vackraste kristallerna av alla. Vi skulle förstå hur otroligt viktiga och verkningsfulla dessa ord och dess innebörd är. Och förhoppningsvis använda dem mer än vi gör i dag. Vi skulle också inse hur stora skador smädelser och hat ger, på oss själva, samhället och naturen.


Tack så mycket på japanska

Ja det föddes mycket tankegångar om det här med hur vi kan påverka vattnet. Min tankegång gick även till det naturväsen som talade om för mig att sjöns energitunnlar är svåra att rensa/hålla öppna på grund av att vattnet har tyngts ner så mycket på grund av människornas tunga tankar.


Vattenkristall från Japans mest förorenade flod

Min granne (som jag fick tidskriften av) och jag pratade om måltider, vilket humör vi har då vi lagar maten som vi äter, bakar brödet, kokar saften...
Om vi gör det för att vi tycker om det, är lyckliga just då, tycker om att laga mat till de övriga i familjen till vännerna eller bara sig själv. Vilken bra mat vi skulle bjuda på då.

Det här fick mig även att tillfullo förstå naturväsena som har talat om att de tycker att hembakat är så gott för det är mycket tycka-om i det brödet. Köpebröd har ingen aura inget tycka-om.

Om du blev intresserad av vattenkristaller och vill veta mer så  finns det 2 adresser att gå till, det finns med engelsk text att välja på (och några andra språk om du föredrar dem) men tyvärr inte på svenska, men bilderna på kristallerna är verkligen talande och förklarande.
http://www.masaru-emoto.net
http://www.hado.net

Jag är inne på sidorna lite då och då och läser och tittar på bilderna som finns där.

Så vad kan jag göra för mig och faktiskt för Moder Jord och dess invånare? Jo:
Jag kan välsigna allt jag äter - precis som du kan göra. Du och jag kan välsigna allt vi ger eller bjuder någon annan på. Känna kärlek till det vi gör, göra allt med gott uppsåt. Känna kärlek till oss själva och till vår familj, våra husdjur, våra vänner... det kommer vi väldigt långt med om och när vi vill ändra våra vattenkristaller inom oss och de som finns omkring oss.

Kom ihåg att den energin och den känslan sprider sig just som ringar på vatten.


För rätt så länge sedan nu så läste jag att det inte skulle vara så förorenat på vår planet om vi levde längre. Vi lever bara runt 80 år nu. Men om vår medellivslängd var runt 500 - 1000 år så skulle vi få ta ansvar för våra handlingar mot Moder Jord. Då fick vi själva ta hand om den miljöförstöring som vi håller på med som bäst just nu. Vi fick själva rena jorden, luften, vattnet... ta hand om de sjukdomar som miljöförstöringen orsakar... eller helt enkelt för att jag ska kunna leva vidare här.
Det tycker jag är en bra tankeställare - fick du bra eller dåligt samvete då du läste den?

Men jag tycker ändå att det är åt det hållet för de flesta vuxna har barn. De brukar säga att det är det bästa och det viktigaste de har. Men vilken planet är det som de får ärva av oss?
Hur många generationer till kommer att klara av att leva här?
Hur många djurarter kommer kommande generationer att få se i vilt tillstånd?
Hur många olika sorters växter kommer att finnas?
Fiskar?
Fåglar?
...???


 

UPP