Chokladen Xocai

                   

                   

 

Äta choklad som kosttillskott?

Det låter ju inte riktigt klokt!

Alla gamla föreställningar kommer på skam och upp o ner och ingen vet hur man ska tänka riktigt längre. Jag kände likadant första gången som min bekant ringde till mig och berättade om att det nu finns en choklad som man kan äta som kosttillskott. En nyttig choklad!?

Jag är chokladälskare. Har alltid varit hur svag som helst för en chokladkaka. Jag har alltid vetat då min mens börjat närma sig för då har suget efter choklad ökat så att jag ibland har undrat om jag har varit beroende och har abstinensbesvär... jag tror att en del kvinnor kan känna igen sig här.

Sedan så har jag fått höra att du ska lyssna på din kropp, vad den vill ha för något, vad man alltså är sugen på. Jag har hållit den tanken vid liv, och har tagit reda på vad det är för kända ämnen i det som min kropp har talat om för mig att den vill ha.

När det gäller choklad så har jag tänkt att det är en del bra ämnen i den som järn, kalk och kanske en del vitaminer... Så blev det konstaterat att jag har glutenintolerans hösten 2007 och då började jag läsa på allt som jag ville ha i affären. Marabous choklad fick ligga kvar på hyllan för de innehåller vetemjöl. Varför vet jag inte, man jag antar att de drygar ut chokladen med vetemjölet. annars kan man använda sig av vetemjöl för jäsningsprocessen men choklad ska väl inte jäsas?
En del av Cloettas chokladbitar är helt okej i glutenhänseende så de har fått följa med mig hem.

Men det hemska när man börjar läsa på innehållsförteckningar är just innehållet i det vi stoppar i oss, och nu menar jag inte bara choklad utan allt färdiglagat.
Färgämnen, konserveringsämnen och tillsatser av alla de slag. Allt för att själva produkten ska se så inbjudande ut som möjligt. Hur nyttig eller borde jag skriva skadlig, den är, det har vi varit dåliga på att ta reda på. Men nu tycker jag att vindarna börjar vända. Vi börjar mer och mer ifrågasätta det vi stoppar i oss och våra barn. Hur produkterna framställs, vilka metoder som används när det gäller besprutning, gödningsmedel och inte att förglömma arbetarnas villkor - både de vuxna och om det förekommer barnarbete.

Det är bra att vi börjar vakna upp, för det är viktigt för allt och alla som är beroende av den här planeten vi bor på och dess existens!

                   

Så varför fastande jag för den här chokladen Xocai då?

 


 
 

 Mailadress:
twissan@live.se

 

                   

UPP