Healing

Allt på den här sidan är det copyright på!

Text © A. E. Karlsson.

Indelningar och innehåll:
 

Inledning

Efter att själv ha provat på att få healing, och att ha haft funderingar på att själv bli healer så blev jag väldigt nyfiken på vad det här med healing egentligen innebär, för healing innefattar inte det allt botande egentligen? Då kom jag att tänka på en kurs som jag gick en gång i tiden och började att dra paralleller till den och den healing som jag nu började närma mig och var nyfiken på.

I början av 1990-talet gick jag en ABC-kurs i första hjälpen (Andning, Blödning, Chock). Vi fick träna på att lägga förband på varandra, öva mun-mot-mun metoden på stora och små dockor, och vi fick en massa teori och praktik om hur vi skulle kunna hjälpa till vid olika olyckshändelser. Vi började nog alla lite till kvinns (det fanns inte en enda man som gick kursen) att känna att nu kunde det ju få inträffa vad som helst nästan, fanns vi i närheten så fixade vi allt till det rätta igen.

Så en lektion, började kursledaren med att visa upp en fyrkantig, tunn plastbit med ett hål i mitten, och så sa hon att ett sådant här skydd ska alltid finnas med i en första hjälpen väska, och så ska det finnas med plasthandskar, för något ni måste tänka på när ni ska hjälpa andra människor som är skadade är att ni måste skydda er själva, för ni vet aldrig vilka sjukdomar som andra människor bär på, och det är många sjukdomar som är smittsamma.

Den fyrkantiga tunna plastbiten var till för att läggas över munnen på den som man skulle ge konstgjord andning på, för att skydda sig själv från den andres kroppsvätskor och eventuella smitta.)

Då såg vi nog inte så hjältinneaktiga ut längre.

Så fortsatte kursledaren med att berätta att när man kommer fram till en olycksplats, eller vilken olyckshändelse som helst så är det i regel ingen vacker syn som möter en. Alla människor är inte vackra människor, vi människor har olika utseende och vi är i olika åldrar. Det är för det mesta en blandning av olika kroppsvätskor som möter en, och så ska ni redan nu besluta er för om ni vill ge alla människor hjälp, trots att ni har skydd, men skydd kan aldrig i det här läget bli 100%-iga, och ska ni ge mun-mot-mun-metoden så har ni ju ingen chans att fråga ut den ni ska hjälpa om den är bärare av någon smittosam sjukdom.
Hon avslutade med att säga: Ni kan heller inte gå runt på en olycksplats och välja vilka som ser bäst ut att hjälpa. Antingen klarar man av att hjälpa folk oberoende av vem det är, eller så hjälper man bäst till genom att hålla sig ur vägen.

Passar jag för att ge healing, vad innebär det, och vad ska jag tänka på när jag väljer healingutbildning?
Vill jag gå till en healer, vem ska jag då välja och vad innebär det att få healing?
Frågorna hopar sig och fler än de här finns det. Det är dessutom bara du själv som kan ta ställning till om du vill bli healer, eller om du vill ta emot healing.

På tre kommande sidor skriver jag vad jag hittills har kommit fram till, när det gäller healing och healers, genom att läsa information, prata/diskutera med folk som är insatta, söka på nätet osv... Du får gärna ta del i vad jag har kommit fram till, och du får mer än gärna skriva till mig och delge vad du själv har kommit fram till - oberoende av healingform.

bettan@bettanssidor.se

UPP

Nästa sida