Änglalitteratur
av
Inger Waern

Bettans Sidor     Änglasidan     Änglalitteratur

 

Författare: Inger Waern
Titel: Möte med änglar
Förlag: Libris Förlag
ISBN: 917195189X
ISBN-13: 978-91-7195-189-2
Capris: 80:-  Frakt och porto tillkommer.
Beställ via telefonnummer: 0501-355 01 eller
070-671 88 79
Hemsida: www.ingerwaern.se

" Möten med änglar" Svenskar berättar. Kom ut 1998 och blev översatt till engelska och gavs ut av förlaget Guideposts New York. Där blev det en samtryckning med en kvinna från Syd Afrika som gjort en liknande efterforskning. I USA heter boken " Angels Everywhere"

 

  Inger Waern berättar:

Den boken kom till på ett annorlunda sätt eftersom jag var mycket uttröttad under våren 1993. Jag hade en alltför tung arbetsbörda. Jag gick då mycket i skogen och funderade över mitt liv. Några dagar senare uppfattade jag att jag hade en uppgift, det kom in i mitt medvetande efter jag talat med Gud om min svåra situation. Det här var första gången jag förde ett sådant samtal.
Jag blev väldigt intresserad och förväntansfull och jag undrade vad det var för något som jag skulle utföra. En månad senare fick jag äntligen svaret. Jag var då hemma i mitt kök då det plötsligt kommer till mig . Min uppgift den var: Att jag skulle samla in människors berättelser av Gudomliga ting i vår tid som skulle handla om " Ljus, Änglar och Bönesvar". Jag bara tog emot och sa ja i mitt hjärta, det ville jag göra. Då genomströmmades jag av en himmelsk kärlek som var så upplyftande och härlig. Jag började samla samma dag. Det var öppet över allt, som det var förberett, Det var bara för Gud att
få tag i någon villig som ville lägga ner tid och kraft på detta stora arbete. Det var aldrig tungt och besvärligt utan människor gladdes över att det fanns någon som skulle föra deras upplevelser vidare.

I " Möten med änglar" berättar vanliga svenskar, inklusive jag själv, om sina egna erfarenheter av änglar som kommit med hjälp och tröst i alla möjliga situationer. Ibland som osynliga, men också klart och tydligt visat sin närvaro. Det finns också avsnitt med hur människor mött Jesus och hur man fått en bön besvarad. En Underbar bok som är till mycket tröst, hopp och
glädje.

Ur innehållet:

* Det här hände på 1930-talet. En liten pojke var med sin far och hans drängar i en grusgrop där de lastade grus i en vagn. Pojken föll så olyckligt att han föll under den tunga vagnen. Pappan blev förskräckt och undrade hur det gått. Pojken svarade: " men pappa, såg du inte ängeln som lyfte upp vagnen". Drängarna som befunnit sig bakom vagnen såg att vagnen
kränkt till, men någon ängel hade man dock inte uppfattat.

* En man i 60-års åldern var ute med sitt femåriga barnbarn. Plötsligt sprang barnet i förväg och snubblade en bit från en annalkande lastbil. Det märkliga var att barnet inte föll mot gatan utan liksom lyftes tillbaka till trottoaren. Mannen rusade fram och sade:" Det måste ha varit en ängel som räddade dig!" Barnet svarade:" Nej, det var två!"

* En händelse från 1980-talet. En man stod böjd under motorhuven på sin bil och mekade. Avståndet från bilen och upp till hans föräldrars hus var ca 70 meter. Han hade oljat ner sig och behövde hämta lite hushållspapper. När han hunnit några få meter ljuder en signal som varnar för sprängning. Ett hus
byggs i närheten. Han stannar upp av en röst eller tanke som når hans medvetande, den säger:" Gå tillbaks till bilen" han tänker: " Vad löjligt!" Det är ju mellan tre till fyra hundra meter fågelvägen dit de spränger. Flera hus ligger emellan och dessutom sprängs det med stor försiktighet och det är minst tionde gånger man gör det.
Ett dovt muller hörs, och en signal ljuder att sprängningen är över. Han tänker gå, men hejdas åter av en röst som säger: "Det kommer en sten". Reflexmässigt hukar han sig under motorhuven. Tystnaden bryts av en duns och ett kort rullande ljud. När grävmaskinerna börjar höras igen går han mot
huset och till hans förvåning ligger där en sten ca 5 kg tung. Mannen tackade Gud och från den dagen blev han oändligt mycket mer medveten om livet.

Raderna nedan är också från innehållet i boken och är upplevda av mig själv (författaren Inger Waern).

*Då plötsligt fick jag se en ängel. Den var det vackraste som mina ögon någonsin skådat. Den var helt i vitt med ett ljus som strålade ut inifrån. Som bakgrund skimrade tre olika blå nyanser.
Jag bara njöt av detta underbart vackra som jag fick uppleva från den himmelska världen och inte var jag då medveten om att det sändes något budskap till mig, men jag är säker på att änglasynen utstrålade en stillhet och en frid.
 

 


Författare: Inger Waern
Titel: Ljus från Himlen
Förlag: Libris Förlag
ISBN: 9171958363
ISBN-13: 978-91-7195-836-5
Capris: 150:-  Frakt och porto tillkommer.
Beställ via telefonnummer: 0501-355 01 eller
070-671 88 79
Hemsida: www.ingerwaern.se

Tiotusentals svenskar har läst Inger Waerns bok. Möten med änglar och många har hört av sig till henne för att berätta om egna upplevelser. I Ljus från himlen har hon samlat en del av dessa berättelser om Gudsnärvaro, änglar, bönesvar - övernaturliga möten mitt i vardagen.

 

  I boken " Ljus från himlen" handlar om Gudsnärvaro och änglavakt. Här träffar vi människor med unika livserfarenheter. Som har mött många hinder längst sin livsväg. Det berättas hur livet sett ut, hur det förändrats och slutligen hur ljuset och glädjen kommit in i tillvaron igen för att stanna.

Här sökte jag inte aktivt efter upplevelser med änglar, men
man kan ändå ana deras närvaro som himlens budbärare och beskyddare. Boken är mycket spännande, men bör inte sträckläsas, utan läs avsnitten med eftertanke. Ännu en bok jag varmt kan rekommendera eftersom den ger uppmuntran samt ger tröst, hopp och glädje.

Ur innehållet:

* "Allt hade trappats upp till den där vårmorgonen. jag såg på min man genom fönstret och tänkte: Jag älskar dig inte längre, och när du kommer in genom dörren ska jag säga att jag vill skiljas. Knappt hade jag tänkt färdigt förrän himlen liksom öppnades ovanför mig. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt. Ner strömmade en kärlek så stark att jag blev alldeles
paralyserad..."

* Så kom den kvällen. Vi satt i tv-soffan och jag var rädd, ledsen och besviken över att min fru mådde så väldigt dåligt... Än en gång tänkte jag på alla dessa böner som inte hjälpt. Jag minns att jag riktade min besvikelse till Gud och sa: " Kan du inte fatta att jag är rädd!" Plötsligt inträffade det märkliga som jag aldrig kunnat drömma om. Hela rummet fylldes av ett kritvitt ljus..."

* Det var natt och en man hade beslutat sig för att hoppa från
Stockholmsbron. Han hade precis svingat ena benet över räcket när någon bakifrån plötsligt hindrar honom med ett tag om ena axeln. Denne någon tilltalar honom med namn och sa: " Det här ska du inte göra! Du, Lars, har mycket mera att uträtta." Han avbröt sina drastiska planer och drog benet tillbaka från räckets
utsida. Mannen började gå i riktning mot sitt hem, men vände sig om för att se vem som med så vänlig hand hade räddat honom. Det fanns ingen där. Bron var lika tom som tidigare. Klockan var ett på natten. Han är säker på att detta var Änglavakt från Gud säger mannen som inte kan glömma händelsen.


 

  Inger berättar att hon är mycket ute och talar om sitt liv och om
böckerna. Hur det kan gå till och vilka platser du kan träffa henne på är berättar hon om här:

Tisdag den 3 juli 2007 är jag inbjuden till Öglunda kyrka kl.19.00 som är vägkyrka just under juli. ( Hör till Skara Pastorat). Först är det Änglatema Gudstjänst. Då blandas texter från bibeln där änglar varit med och så läser jag stycken ur böckerna och passande musik spelas eller sjungs. Sedan är det servering i Församlingshemmet strax intill och där har jag mitt föredrag. Till sist brukar jag signera och sälja mina böcker.

Det är inte alltid programmet ser ut så här när jag blir inbjuden. I bland kan det vara samlingar för bara kvinnor på kvällar eller frukostmöten. Då börjar det med att bara kvinnor samlas för att äta frukost tillsammans och sedan är mitt föredrag. I bland kan det vara träffar för daglediga och pensionärer. Eller andra samlingar i olika församlingshem, bibliotek eller änglautställningar med föredrag. Det är jättekul att få berätta. Nu på tisdag (3/7) blir min 45:e gång. Som jag vet nu vad som kommer att hända under hösten 2007 är att jag ska först till Kullavik ( söder om Göteborg) Sedan Gnosjö (Änglatema
gudstjänst, änglautställning och mitt föredrag). Ekumenisk samling i Marieholmskyrkan i Mariestad. Frukostmöte i Tingsryd och Högdalskyrkan i Stockholm.

Vill du komma i kontakt med Inger så är hennes telefonnummer

0501-355 01 eller 070-671 88 79

Du kan även beställa hennes böcker på de numren.

Hemsida: www.ingerwaern.se

UPP