Änglabarn 

 

Berättelser:

Ett barns ängel
Ett MirakelDen här sidan vill jag tillägna alla barn som har det svårt. Här kan du länka dig vidare till en annan sajt, Sharis, där du hittar ännu mer länkar till barn-som-far-illa-hemsidor. De är på engelska.

Själv tycker jag att det är för jobbigt att både läsa och se bilder om barn som misshandlas och far illa, ibland så svårt så att de går vidare till den andra sidan, och själva blir ängla-barn. Jag vill ändå göra något, så här är min sida om mänsklighetens sorgliga baksida, den sidan som vi helst inte vill veta något om, den som vi helst vill blunda för. Vi har ett gemensamt ansvar för alla barn här på Moder Jord, låt oss försöka att ge dem en kärleksfull uppväxt, det är bara vi själva som kan ändra på hur våra framtida generationers uppväxt ska gestalta sig.


Trots lagar här i Sverige och i andra länder, trots alla de länder som har undertecknat och gått med på att följa FN:s barnkonventioner så bryts det ständigt mot dessa lagar. Det förekommer barnarbete, barnprostitution, barnmisshandel övergrepp av alla de slag. Vuxna människor som överger sina barn så att de söker sig till varandra i stora barngrupper. Gatubarn som de kallas som lever under jord, i kloaker och andra ställen där de kan gömma sig.  Gatubarnen jagas då och då - det rensas upp - det vill säga de skjuts av så att de inte ska synas när staden ska visas upp för det ena eller andra ändamålet, eller när barnantalet blir för stort...

Hur kommer vi "till rätta" med det här då?
Jo vi måste verkligen se till så att ALLA människor får leva under de mänskliga rättigheterna. Så att de kan ta hand om sina barn. Så att alla har tak över huvudet, mat och kläder - och det gäller i ALLA länder även i Sverige. Då behöver ingen bli utnyttjad för att de ska överleva, ingen säljas till arbete eller prostitution.

Det här sker inte på en gång, och det är inga enkla problem att lösa. Folk vill ha makt över andra och hur bryter man det?

Läkarmissionen har en sajt där du  kan gå in och läsa mer, eller om du vill skänka pengar så kan du anmäla dig därigenom. Adressen till deras sida är: www.lakarmissionen.se

Klickar du på den här loggan kommer du direkt till deras sida om gatubarnen i Bukarest.

Läkarmissionen har alltid aktuella insamlingar och aktuell information på sin hemsida.

 

Den här bilden symboliserar kärleken till barnen.

Klickar du på den så länkas du vidare till Sharis sida om kärleken till barnen, där du kan länka dig vidare om du vill.

Har du en egen hemsida så ta med dig bannern och länka till Sharis sida, gå dit så får du även historien bakom bannern, den ska du läsa direkt från Shari tycker jag. Länken dit:
http://www.angelfire.com/sd/sharsmidis/fortheloveofchildren.html
Ett barns ängel

-- okänd författare --

Det var en gång ett barn som var redo att födas. En dag så frågade han Gud:
- "De säger att du sänder mig till jorden imorgon men hur ska jag kunna leva där så här liten och hjälplös?"
- "Bland alla dessa änglar så väljer jag ut en till dig. Hon väntar på dig och kommer att ta hand om dig."
- "Men tala om för mig, här i Himlen, gör jag ingenting annat än sjunger och ler, det är tillräckligt för mig för att vara lycklig, hur ska jag vara lycklig på jorden?"
- "Din ängel kommer att sjunga för dig, och kommer också att le mot dig varje dag, och du kommer att känna din ängels kärlek och vara lycklig."
- "Hur ska jag kunna klara av att förstå, när människor pratar med mig, när jag inte kan det språket som de människorna talar?"
- "Din ängel kommer att tala de mest underbara och rara ord som du någonsin kommer att få höra, och med stort tålamod och omsorg, kommer din ängel att lära dig hur du ska tala det språket."
- "Och vad ska jag göra när jag vill prata med dig, Gud?"
- "Din ängel kommer att föra ihop dina händer och lära dig hur du ska be."
- "Jag har hört att på jorden finns det onda människor, vem kommer att beskydda mig?"
- "Din ängel kommer att beskydda dig, även om det kommer att innebära att hon riskerar sitt eget liv."
- "Men jag kommer alltid att vara ledsen eftersom jag inte får se dig mer."
- "Din ängel kommer ofta att berätta om mig och kommer att lära dig vägen tillbaka till mig, även fast jag alltid kommer att finnas med dig."

Vid det ögonblicket var det väldigt fridfullt i Himlen, men röster från Jorden kunde redan höras, och barnet skyndade sig att viskande fråga:"
- "Oh Gud, om jag måste resa iväg nu, snälla tala om min ängels namn."
- "Din ängels namn är inte betydelsefullt, men du kommer att kalla din ängel "Mamma"."UPP